La Festa del Trinxat de Puigcerdà arriba enguany als 25 anys d'història. Per celebrar-ho, la propera edició del sopar, que tindrà lloc el dia 29 d'aquest mes, comptarà amb un menú format pels plats i productes més emblemàtics i que han agradat més al llarg d'aquests anys. Així, els comensals tastaran formatges i embotits del Pirineu, xatonada, caneló de tiró amb peres, trinxat i bacallà amb cremós d'espinacs camagrocs i fruits secs. Un menú km 0 que, com sempre, vol revaloritzar la gastronomia local.

Una vintena de restauradors, alguns per primer cop, participaran en l'elaboració del menú, a més de l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya.

Al ser una edició especial, s'han preparat diferents activitats, com ara un photocall en un camp de cols, sortejos, o una bufada col·lectiva d'espelmes amb els pastissos d'aniversari que elaboraran els pastissers de la comarca.

La venda d'entrades va a bon ritme. En menys d'una setmana ja només en queden unes 250 de les 950 disponibles. Veient el moment dolç que viu la festa, des de l'ajuntament auguren una edició d'èxit que, com la passada, deixarà la política de costat. En aquest sentit, l'equip de govern vol seguir despolititzant la cita gastronòmica, que anys enrere havia comptat amb la presència de consellers i representants de partits. La Festa del Trinxat, creu, ha de tenir com a protagonistes els productes, els restauradors i els comensals.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - CARME MAS, REGIDORA TURISME PUIGCERDÀ