Unes 500 persones s'han concentrat aquest divendres a la tarda als afores de Montlluís, a l'Alta Cerdanya, per denunciar l'estat en què es troba la RN116, després de la gran esllavissada que fa uns dies que va obligar a tancar aquesta carretera que connecta la zona amb Perpinyà. Representants polítics, econòmics i desenes de veïns i veïnes de Cerdanya, Alt Conflent i Capcir han expressat el seu sentiment d'abandó per part de l'estat francès, ja que consideren que aquest territori no rep les inversions suficients.

Des del territori han remarcat l'impacte econòmic negatiu que té el tancament de la 116, sobretot ara que comencen les vacances escolars a França. De fet, les estacions d'esquí com Font Romeu o El Angles notaran i força la situació.

Recordem que l'esllavissada va tenir lloc entre Fetges i Fontpedrosa, després del temporal Glòria. Això va afectar greument l'asfalt, fet que va obligar a tancar la carretera. Així, doncs, des de fa uns dies l'Alta Cerdanya es troba pràcticament incomunicada amb les principals poblacions de la regió, Prada i Perpinyà. Els conductors han de buscar vies alternatives que arriben a les tres hores i mitja de trajecte, pràcticament el doble del que es triga habitualment per la N116.
Des del territori reclamen, doncs, solucions a l'estat francès acabin amb les esllavissades i caigudes de pedres que sovint pateixen els veïns i veïnes quan circulen per aquesta carretera. De moment, no creuen que es pugui reobrir almenys fins al mes que ve.

Parlen al vídeo: GEORGES ARMENGOL, PRESIDENT COMUNITAT COMUNES PIRINEUS CERDANYA