El jutjat d'instrucció de Puigcerdà ha ordenat l'ingrés a presó i sense fiança del detingut per torturar i matar un veí de Puigcerdà de 62 anys el passat 31 de gener. Els Mossos van detenir el sospitós a Girona, després de cometre els actes i fugir la matinada del dimarts.
Tot apunta a que el detingut va assaltar l'home quan estava sol a casa i el va torturar per robar-li entre 2000 i 3000 euros que l'home havia cobrat feia poc per unes feines de paleta.
Algú proper a la víctima va alertar dissabte al vespre als serveis d'emergència de que feia hores que no donava senyals de vida. En arribar al seu habitatge, situat a tocar del pont de Sant Martí, van trobar el cos de l'home amb signes de violència. El cadàver estava a la segona planta de l'habitacle i la planta baixa estava regirada.
Després de prendre declaració a l'entorn proper a la víctima, els Mossos es van centrar a seguir la pista del detingut, d'origen moldau, perquè era l'únic que va desaparèixer després dels fets.
Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa està oberta pels delictes d'assassinat i robatori amb violència en casa habitada.