Després de reunir-se amb els alcaldes de l'Alt Urgell, el president de la diputació de Lleida Joan Talarn ha presidit aquest dijous a la tarda el Consell d'Alcaldes amb els edils de Cerdanya lleidetana. La trobada, que ha tingut lloc a l'ajuntament de Montellà i Martinet, s'emmarca dins la ronda de visites insstitucionals per tot el territori per donar a conèixer les inversions i projectes previstes per la diputació aquest 2020. Des de l'ens han informat als batlles la propera obertura de subvencions, que tindran en compte un seguit de criteris de discriminació positiva, com ara les dificultats dels municipis de muntanya o la despoblació.

Talarn ha estat acompanyat dels vicepresidents Jordi Latorre i Antoni Navinés i dels diputats Marc Baró i Josep R. Fondevilla. Latorre ha assegurat que la Diputació té interioritzat el suport i l’assistència als municipis, treballant en projectes estratègics i posant en valor també la Taula del Pirineu, on es podran definir polítiques de discriminació positiva a les zones de muntanya. També ha remarcat l’aposta per ajudar a mancomunar serveis entre ajuntaments per tal d’ajudar a estalviar costos.

En les dues reunions d’alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell i la Cerdanya, els primers edils han coincidit en exposar les seves inquietuds, com la millora dels camins municipals, la queixa pels talls elèctrics i l’intent de salvar les escoles rurals.

Parlen al vídeo: JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA