En Marc i la Marta són dos joves cerdans que participen al programa d'ocupació Garantia Juvenil. Això els ha permès fer pràctiques remunerades un al Consell Comarcal i l'altre a l'ajuntament de Puigcerdà per un període de sis mesos.
La iniciativa consisteix en contractar un jove amb formació superior que es trobi en situació d'atur, per tal que pugui adquirir aptituds i competències i, així, facilitar la seva incorporació al mercat laboral.

El programa va començar a l'octubre i finalitzarà a finals del mes d'abril. Per a ells, l'experiència ha estat molt positiva.

A més d'ells dos, s'han contractat 6 joves més. De tots ells, quatre fan diferents tasques al Consell Comarcal i els altres quatre fan les pràctiques als ajuntaments d'Alp, Ger, Bolvir i Puigcerdà.
Aquest projecte per a nois i noies d'entre 16 i 29 anys és possible a través d’una subvenció amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, del Servicio Público de Empleo Estatal i de la Unió Europea.

Parlen al vídeo: CLÀUDIA SALA, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA - MARTA COT, PARTICIPANT GARANTIA JUVENIL - MARC MORRALLA, PARTICIPANT GARANTIA JUVENIL