Aquests dies Endesa està retirant una línia elèctrica centenària entre el Pallars Jussà i la Noguera. Uns treballs que s’allargaran durant tot el mes de febrer. Es tracta de la renovació de dos línies elèctriques que s’han unit en una de sola d’alta tensió, de 110.000 volts, que es va posar en marxa a finals del 2019.

El desmantellament d’aquestes 2 línies d’evacuació de les Centrals de Capdella i La Pobla de Segur que portaven l’energia cap a Barcelona i la concentració en una de sola permet reduir en un 50% l’impacte ambiental i visual que provoquen aquestes instal·lacions. A més, la nova línia compta amb equipament de protecció d’aus.

Aquesta nova línia també està molt més preparada per resistir les condicions meteorològiques de l’indret on esta situada.

Parlen al vídeo: FRANCESC LÓPEZ, RESPONSABLE XARXA ALTA TENSIÓ DE CATALUNYA OEST