Un total de 859 dibuixos s'han presentat a la segona edició del concurs de cartells del Cerdà de l'Any. Una xifra per sobre de la participació de l'any passat, que va comptar amb 515 treballs. Ara el jurat escollirà tres guanyadors de cada categoria i el proper 22 de febrer es donaran a conèixer.
Veient la bona acollida que va tenir la proposta, l’Institut d’Estudis Ceretans va impulsar de nou el concurs, on hi han participat alumnes d'entre 8 i 16 anys d'una vintena d'escoles de les dues bandes de la frontera, des de Lles fins a Font Romeu. El tema central són els elements típics cerdans, així que cada participant pot representar el que cregui més adient. L’objectiu és acostar el Cerdà de l’Any a les noves generacions.
Així, doncs, l'entrega de premis serà, com hem dit, dissabte 22 de febrer a les 11 del matí a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, situat al passeig 10 d'abril de Puigcerdà.
I és que el certamen del Cerdà de l'Any ja s'ha posat en marxa. Fins al 15 de febrer es poden presentar candidatures i, després, un jurat qualificat escollirà els tres finalistes. L'última fase serà, com sempre, la votació del jurat i dels veïns i veïnes, que decidiran quina persona o entitat ostentarà el premi.