Per tal d'agilitzar els tràmits de renovació de la gratuïtat del peatge del Túnel del Cadí, el Consell Comarcal de Cerdanya ofereix als veïns i veïnes la possibilitat de fer els tràmits en línia. És la primera vegada que la renovació es pot fer d'aquesta manera. Amb aquesta opció es vol evitar les cues i estones d'espera que es vivien a la seu de l'ens comarcal quan caducaven els descomptes.

Les renovacions dels descomptes són per a 3 anys i molts residents van activar aquestes renovacions el 2017. Per això s'espera un gran volum de sol·licituds al llarg de tot l'any.

Des de l'ens comarcal han explicat que les persones que gaudeixen de la gratuïtat del peatge però que en aquests tres anys han fet algun canvi de residència o situació laboral hauran d'aportar la nova documentació presencialment.
La renovació es pot tramitar un mes abans de la caducitat, que es pot consultar a la web tunelsbarcelonacadí.cat.
Recordem que aquesta bonificació del 100% de l'import del peatge, que actualment és de 12,09€, es destina únicament a residents de les comarques de Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà. A Cerdanya hi ha actualment 7783 abonats.

Parlen al vídeo: CAROL NABAU, GERENT CONSELL COMARCAL CERDANYA