El Consell Comarcal de Cerdanya s'ha compromès a incrementar la taxa de reciclatge dels envasos de vidre. La campanya es dirigeix als grans productors d'aquests tipus de residus, com ara hotels, bars o restaurants, ja que són aquests establiments els principals productors d'envasos de vidre d'un sol ús. Se'ls informarà de com millorar el reciclatge, se'ls proporcionarà material per fer la recollida i, també, se'ls farà un seguiment.

Ecovidrio, que gestiona el sistema de reciclatge dels envasadors de vidre de l'estat, ha ofert a Cerdanya la possibilitat de desplegar aquesta campanya, al ser una comarca amb un gran volum de turistes a l'hivern. De fet, la iniciativa es portarà a terme abans de la primavera.
La campanya es centrarà principalment a Puigcerdà, Alp i Llívia, i poc a poc s'anirà estenen a la resta de municipis cerdans.
Des del Consell esperen una resposta positiva per part d'hotels i restaurants i confien en millorar els sempre habituals baixos índexs de reciclatge a Cerdanya, una de les comarques catalanes on es recicla menys.

Parlen al vídeo: MARIA BOVER, TÈCNICA MEDI AMBIENT CC CERDANYA