Aquest febrer torna el cicle de conferències “Explica’m una història” que, des de fa cinc anys, impulsen conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu i el Consell Comarcal. Amb aquestes xerrades, que tenen lloc els divendres a les 8h del vespre, es vol apropar la història local als veïns i veïnes. Per això, cada any s'escullen temes que actualment s'estan investigant i que, d'alguna manera, estan vius. En aquesta ocasió, les conferències tractaran sobre els pobles desapareguts, el pas d'Hanníbal i els camins històrics de Puigcerdà.

En un inici, el cicle es celebrava al novembre però, l'any passat, els seus organitzadors van optar per traslladar-lo al febrer, ja que a la tardor ja hi ha moltes activitats culturals.
L'any passat, el cicle va comptar amb l'assistència d'unes 140 persones en total, xifra que valoren positivament des de l'Arxiu i que esperen repetir enguany.

Així doncs, els dies 7, 14 i 21, la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu acollirà les tres conferències que, com sempre, són obertes a tothom.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA