La demarcació de l’Alt Pirineu i Aran té per prevista una inversió per aquest 2020 de més de 42 milions i mig d’euros. Un augment del 153% respecte el pressupost del 2017. El gruix principal és pel departament de territori i sostenibilitat amb prop de 35 milions d’euros.

El segueix la inversió en salut de més de 5 milions i mig d’euros on es destaca les obres del nou CAP de la Seu d’Urgell i les millores a l’Hospital comarcal del Pallars. Agricultura rep més de 500.000 euros, cultura també una xifra semblant on hi ha les obres al Museu de la Conca Dellà i l’Arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça i Educació rep 330.000 euros, bàsicament per les obres a l’escola de Llívia. També hi ha inversions amb empresa, interior, justícia i presidència que destaca millores al poliesportiu i al Palau de Gel de Puigcerdà.
Hi ha altres partides que no apareixen territorialitzades com són noves tecnologies i comunicacions, de les quals s’ha destacat que hi ha previstes inversions arreu del territori català.

També s’ha destacat que la taxa d’atur és inferior a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran en relació a la resta de Catalunya, però també la davallada de població que hi ha hagut en aquesta zona. Fet que s’atribueix a que hi ha menys oportunitats laborals i la gent marxa a buscar feina a llocs més grans.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN - ANNA TARRACH, DIRECTORA GENERAL DE PRESSUPOSTOS