L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha sol•licitat a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida que es puguin expedir des de la capital de l'Alt Urgell els certificats d'antecedents penals. El document es requereix a tothom qui vulgui treballar a Andorra.

Si finalment la tramitació pot realitzar-se als jutjats de primera instància de La Seu d’Urgell, beneficiarà especialment als membres del col•Lectiu de treballadors fronterers. Actualment són unes 1.600 persones, la majoria residents a l'Alt Urgell.
Ara com ara, per fer aquest tràmit cal traslladar-se a la delegació del Ministeri de Justícia a Lleida o Barcelona, o bé sol·licitar-lo per correu.

El consistori, a més, assenyala que poder expedir els certificats a la ciutat és una mesura per afavorir l'equilibri territorial.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU D'URGELL