El Consell Comarcal de Cerdanya ha reeditat la guia que conté tota l'oferta educativa que es pot trobar tant a la comarca com al voltant. Les tècniques de l'àrea de Joventut van detectar la necessitat que tenien els noies i noies que acaben l'etapa d'estudis obligatoris de comptar amb un dossier complet amb informació sobre, per exemple, els cicles formatius que s'oferixen a Puigcerdà o a la Seu d'Urgell, els itineraris per formar-se en l'àmbit de l'esport o les diferents especialitats de Batxillerat.
La guia s'adreça als estudiants però, també, a les seves famílies, que moltes vegades desconeixen les opcions formatives que hi ha a la comarca.

A Cerdanya, molts estudiants tenen clar que volen seguir formant-se a Barcelona o a altres ciutats. N'hi ha d'altres, però, que no els agrada tant la idea. Des de l'Àrea de Joventut els animen a tornar un cop hagin finalitzat els estudis o els informen de les possibilitats de formar-se des d'aquí. L'objectiu és, doncs, que el talent jove no se'n vagi de les zones rurals.

La guia 2019-2020, que compta amb una quarantena de pàgines, conté un llistat de contactes, l'oferta de mobilitat i diferents enllaços d'interès. Es pot demanar en paper a l'ens comarcal i, també, es pot sol·licitar el document digitalment.

Parlen al vídeo: CLÀUDIA SALA, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA