L’Associació Pirineus.watt, que treballa per posar en valor el patrimoni hidroelèctric dels Pirineus, impulsa la creació de la ruta Pearson. Una ruta turístico-cultural que vol resseguir les instal•lacions hidroelèctriques als rius Noguera Pallaresa i Segre.

Aquesta és la primera d’un seguit de rutes que es volen impulsar per posar en valor aquest patrimoni. Precisament s’ha de completar amb el recorregut per les instal·lacions que construí el pallarès Emili Riu al Flamisell.
Les rutes no preveuen crear res físic, sinó difondre el patrimoni existent a la comarca que n’ha modelat les seves característiques econòmiques, socials i fins i tot paisatgístiques.

L’associació també felicita la iniciativa de declarar Bé cultural d’interès local l’Hospital de Cartró i la inscripció al registre de museus de la Generalitat del Museu Hidroelèctric de Capdella.

Parlen al vídeo: ARCADI CASTELLÓ, MEMBRE PIRINEUS.WATT