Els extreballadors d’Endesa estan disconformes amb el nou conveni col·lectiu presentat per l’empresa Enel, propietària de la companyia elèctrica. Un conveni acordat entre l’empresa i un mediador i que només ha signat el sindicat UGT. La resta de sindicats no hi estan d’acord i es planteja noves accions.

Consideren desfavorables les condicions que recull aquest nou conveni tan pel personal jubilat com pel que està en actiu. Pel que fa als jubilats, veuen reduïts en molt els beneficis socials.
JOSEP ENSENYAT, PRESIDENT ASS. EX EMPLEATS DE FECSA DELS PALLARS
Si bé l’empresa ha fet aquest compte pensat en el consum dels usuaris, el consum de treballadors i extreballadors és molt més elevat ja que l’electricitat és gairebé la única energia que utilitzen a casa. I més quan a zones del Pirineu tenen la calefacció elèctrica. Precisament al Pirineu afecta a més de 500 persones.
JOSEP ENSENYAT, PRESIDENT ASS. EX EMPLEATS DE FECSA DELS PALLARS
D’altra banda, malgrat l’empresa va anunciar que a partir de l’octubre passat ja no se’ls cobraria el rebut amb la tarifa bonificada que tenien. De moment, no s’ha aplicat aquesta modificació.

Parlen al vídeo: JOSEP ENSENYAT, PRESIDENT ASS. EX EMPLEATS DE FECSA DELS PALLARS