Darrers dies per visitar l'exposició de maquetisme al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les peces són obra dels puigcerdanencs Jordi Diví i Ramon Surroca, els quals comparteixen aquesta afició, tot i que cadascun té la seva manera única de treballar. En el cas de Diví, l’autor mostra una trentena de les seixanta reproduccions que ha fet amb coure, entre les quals hi ha una àmplia col·lecció de bicicletes i cotxes d’època, el tren groc, el tramvia de Mataró, monuments tan coneguts com la Sagrada Família, la Torre Eiffel o el campanar de Santa Maria.
Per la seva banda, la passió de Ramon Surroca han estat sempre les locomotores. És per això que, quan es va jubilar ara fa set anys, va començar a fer-ne reproduccions de gran detall utilitzant diferents materials com l’alumini, el ferro o el coure. Cadascuna pot contenir fins a 900 peces i pot acumular unes 260 hores de feina.
L’exposició, que inicialment es podria visitar fins al 5 de gener, s'ha posposat fins aquest cap de setmana.