El nombre de visites pediàtriques a l'Hospital de Cerdanya s'ha disparat durant el 2019. Concretament, les visites de nens i nenes a les consultes externes ha incrementat un 205%, respecte el 2018. Són dades que ha fet públiques el centre sanitari trasfronterer que, al llarg d'aquests gairebé cinc anys i mig d'història, ha vist augmentar el nombre d'usuaris de l'Alta Cerdanya.
D’aquestes dades d’activitat, destaca que el nombre de nens nordcatalans és del 45% sobre el total (un 171% més que el 2018). En hospitalització l’increment ha estat d’un 59%, la proporció d’aquests infants ha estat del 36% i a urgències del 16%, representant un augment del 18%.
En tots tres serveis, aquestes xifres de freqüentació de pacients de l’Alta Cerdanya i Capcir són molt superiors a les del 2018.
Per al Dr. Eduard Carreras, cap del servei de Pediatria, aquest important increment de la freqüentació de nens i nenes de l'Alta Cerdanya i el Capcir, sobretot a les consultes externes, es pot atribuir a l’establiment d’un model de cooperació amb els metges generalistes francesos. Segons ha explicat, el centre sanitari disposa d’una comunicació molt més fluïda que abans, i això els permet donar-los suport especialitzat quan ho requereixen, les proves diagnòstiques que necessiten i que tinguin un accés més fàcil a l’especialista de l’hospital per informar-se sobre l’evolució dels seus pacients. A més, el conveni de col·laboració que l'hospital de Cerdanya té amb l’Hospital de Sant Pau de Barcelona també ha ha permès estabilitzar la plantilla de pediatres i garantir un servei de 24 hores tots els dies de l’any.

Des de l'hospital han avançat una nova iniciativa de col·laboració: la posada en marxa d'una consulta de pneumologia infantil que coordinaran amb el Pôle Pédiatrique Cerdan. També ha indicat la incorporació de l’endocrinologia pediàtrica i d'alguns procediments de cirurgia infantil que evitaran que s'hagin de derivar els pacients a ciutats com Barcelona o Tolosa.