El Pirineu es prepara per un episodi de neu que aquest dilluns ja ha començat a aparèixer en diferents punts però que s'espera s'intensifiqui en les properes hores. A Puigcerdà, el personal de la brigada posava a punt aquest matí els vehicles que netejaran la neu dels carrers tan bon punt s'activi el protocol que es posa en marxa en aquests casos.
Per tal de ser més eficients, l'ajuntament de la capital cerdana ha renovat aquesta temporada d'hivern part dels recursos municipals. Concretament, ha adquirit aquest nou vehicle totalment equipat.

L'equip de govern ha recordat que l'orografia del municipi fa que les tasques de neteja i retirada de la neu siguin complexes. Per aquest motiu, l'ajuntament ha de disposar de diferents tipus de maquinària.

Des del consistori han explicat que hi ha tres maneres de treure la neu dels carrers del municipi: amb el personal de la brigada i els recursos municipals, a través de la contractació d'empreses externes o amb serveis de suport complementaris com els Bombers.

Així doncs, les previsions meteorològiques coincideixen en un important episodi de neu a tot el Pirineu. Precipitacions que s'esperen abundants a partir de dimarts i dels 900 metres i que s'allargaran almenys fins dimecres

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ