L'ajuntament de Puigcerdà i els Agents Rurals de Cerdanya han decidit ajornar l'extracció de carpes de l'estany, prevista per aquesta setmana. Malgrat ja s'ha buidat bona part de la capacitat del llac i s'havia preparat la zona per capturar aquesta espècia exòtica invasora, les baixes temperatures i sobretot la capa de gel que s'ha format a la superfície ho han impedit.

Tot i que l'extracció d'espècies invasores no s'ha pogut fer encara, s'aprofitarà l'actuació per fer tasques de neteja i manteniment. Des de l'ajuntament han explicat que la captura de carpes es farà quan faci més bon temps, possiblement a finals de febrer o principis de març. Així, doncs, fins llavors es mantindrà el nivell de l'aigua actual.

La neteja de les aigües de l'estany sí que ha començat i, de moment, s'han extret gran quantitat d'objectes i deixalles, com tanques, mobiliari urbà, portes i fins i tot bateries de cotxes.

Recordem que l'equip de govern de Puigcerdà havia decidit buidar l'estany per eliminar les espècies exòtiques invasores que hi habiten i, així, mantenir els peixos autòctons, com les truites. La captura l'havien de portar a terme els agents rurals i empreses especialitzades mitjançant la pesca elèctrica, un sistema nociu per a la fauna.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ