Puigcerdà és l´única capital de l'Alt Pirineu que ha registrat un creixement natural o vegetatiu positiu, el que vol dir que hi ha més naixements que defuncions, segons les últimes dades sobre el cens de la població al conjunt del territori català.
Concretament, la capital cerdana ha incrementat 2.678 habitants en 20 anys i registra un diferencial positiu de naixements respecte al nombre de morts de 18 persones. Solsona, que és l'altre capital pirinenca amb xifres positives, aquest índex és de 6. A la Seu d'Urgell el creixement natural ha estat negatiu, amb un diferencial de 54 persones, la mateixa xifra que a Tremp.
D’altra banda, Puigcerdà registra una població de 9.258 habitants, dels quals un 25% són immigrats; la Seu, 12.089 té un 21,5% d’immigrants, mentre que Tremp registra 5.844 i un 17,8% d’immigrants i Sort, 2.149 i un 16,4% d’immigrants. Per la seva banda, el Pont de Suert, té actualment 2.220 i només un 14,1% de nou vinguts.
Són les dades que s'extreuen del darrer cens, que és el de d’1 de gener del 2019.