El col·leccionisme privat és una font de riquesa molt important per la cultura d’arreu. En aquest sentit, aquest dimecres, Salàs de Pallars ha acollit la jornada Col·leccionant passions, el col·leccionisme privat a les Terres de Ponent i el Pirineu.

La jornada ha agrupat col·leccionistes de diferents indrets pirinencs, però també museus i arxius amb la voluntat d’establir sinèrgies entre ells.

Els col·leccionistes presents a la trobada són d’àmbits molt diversos ja que s’ha valorat sobretot el procés d’adquisició de coneixement a través de la col·lecció.

La jornada està organitzada dins del cicle d’activitats de l’Observatori del patrimoni etnològic i immaterial de Catalunya conjuntament entre l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el museu de Tàrrega i el museu comarcal de Cervera.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, director Ecomuseu de les Valls d’Àneu - CINTO GABRIEL, col·leccionista