No és la imatge que els veïns i veïnes i visitants estan acostumats a veure de l'estany de Puigcerdà. Per sorpresa de molts, aquests dies s'ha buidat bona part de la seva capacitat. El motiu: la proliferació d'espècies exòtiques invasores, com les carpes, que posen en perill l'ecosistema d'una de les zones verdes més emblemàtiques de la vila.

Els Agents Rurals són els encarregats de fer una valoració de totes les espècies que viuen a l'estany i la quantitat d'exemplars. De moment ja han constatat que, efectivament, existeix una sobre-població de carpes i carpins, alguns d'una mida considerable. Així, doncs, aquesta setmana una empresa especialitzada es dedicarà a capturar-los.

Els Agents Rurals han explicat que, un cop s'hagin capturat totes les espècies invasores, es seguirà el protocol d'actuació que es fa en aquests casos.

Des de l'ajuntament han recordat que feia gairebé trenta anys que no es buidava el llac per fer-hi algun tipus d'actuació. També han explicat que s'aprofitarà per fer tasques de neteja i retirar objectes i deixalles que s'hi aboquen.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT DE PUIGCERDÀ - ÈRIC GRAS, AGENT MAJOR FAUNA,CAÇA, PESCA CERDANYA