L'aeroport de la Seu d'Urgell - Andorra aconsegueix el GPS que permet els avions maniobrar en condicions de baixa visibilitat. Aquesta tecnologia permetrà que hi operin vols comercials.
Segons ha avançat el diari Segre, l'estat ha donat validat el sistema antiboira basat en una geolocalització per mitjà de GPS. Es tracta d'una tecnologia inèdita en territori espanyol, ja que en la majoria s'utilitza una ràdio.
El diari detalla que l'autorització va arribar en una sessió de la comissió interministerial de defensa i foment celebrada el 18 de desembre. Tot i que l'informe és favorable, el vistiplau està condicionat a petits canvis que són considerats com a menors.
Per aquest fet, el GPS podria aplicar-se a vols comercials després de les proves de validació dutes a terme a la instal•lació el mes de setembre. Es preveu que aquest dispositiu pugui utilitzar-se a partir del mes d'abril, abans però és necessària la documentació administrativa. Amb tot, el GPS serà un al·licient per a les companyies aèries per operar a La Seu d'Urgell. I des de l'Ajuntament de Montferrer esperen que es tradueixi amb un impacte de turistes a la comarca.

Tanmateix, lamenten que no se'ls hagi comunicat aquesta certificació, i que se n'hagin assabentat a través dels mitjans de comunicació.

L'aeroport de La Seu – Andorra es va inaugurar el 1982, i una de les dates de reobertura destacada va ser el gener del 2015, quan es va autoritzar a acollir vols comercials i de passatgers.

Parlen al vídeo: ALBERT MARQUET, ALCALDE DE MONTFERRER