Els veïns que han impulsat la campanya Salvem Éller han decidit adherir-se a la plataforma SOS Pirineus per tal de seguir mobilitzant-se per aturar el projecte urbanístic previst a l'entrada del poble. Es tracta d’uns terrenys qualificats com a urbans i que estan inclosos des de fa més de trenta anys al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). L’associació de veïns ha aprofitat el procés de tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles de l’Alt Pirineu per presentar al·legacions i demanar que no s’edifiqui en aquesta zona. Veuen ‘insostenible’ que en un futur es puguin construir 22 nous habitatges a tocar de la via que dóna accés al poble i creuen que aquest creixement ‘desequilibraria’ la comunitat de veïns.
Amb aquesta adhesió, l'entitat cerdana se suma a altres entitats mediambientals com Salvem Coll de Pal, del Berguedà, Salvem la Molina, també de Cerdanya o la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica de la Ribagorça aragonesa i el Pallars Jussà.
S'espera que el departament de Territori debati aviat la revisió dels sòls no sostenibles de l'Alt Pirineu.