El conseller de territori i sostenibilitat, Damià Calvet, ha inaugurat el Pirineus Geological Open Museum ubicat a Tremp, un museu a l’aire lliure que consta d’un Jardí de Roques, l’Avinguda dels Temps geològics i el Far. Un espai que acosta als visitants l’evolució de la Terra a través de la geologia.

Aquest museu es troba dins del territori Geoparc Orígens, i la idea és que en sigui un dels atractius més potents, tan en l’àmbit turístic com científic.

El museu consta d’un Jardí de Roques amb 13 blocs representatius de roques del Pirineu, de l’Avinguda dels Temps geològics, que al llarg del passeig Pompeu Fabra s’explica 4600 milions d’anys d’història del planeta, i el Far, una torre de 6 metres d’alçada que és punt d’unió entre els espais.
Les obres s’han dut a terme durant l’any 2019 amb un cost de 235.000 euros a càrrec de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT - MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP