Aquest dilluns ha arrencat la setena edició del programa Esport Blanc Escolar, malgrat que els Consells Esportius de l'Alt Pirineu i Aran anunciessin la setmana passada que l'aturaven per no haver rebut encara el pagament de la subvenció pendent per part de la Generalitat. El Govern es va comprometre divendres a efectuar el pagament del 20% restant de les subvencions de 2018 i l'import que encara quedava de l'any passat així que, tal com es va dir, el programa s'ha reprès amb normalitat.
Tot i l'aturada de l'Esport Blanc Escolar, aquesta no va afectar al calendari programat per a la pràctica de l'esquí de fons, que ja es preveia que començaria aquest dilluns. Des de les estacions de nòrdic han admès que la situació els preocupava i s'han mostrat satisfets de que s'hagi desencallat.

Així doncs, aquest grup d'alumnes de La Salle de la capital urgellenca s'han desplaçat a l'estació cerdana d'Aransa per fer un tast d'esquí nòrdic. L'objectiu del programa és que els nens i nenes coneguin i practiquin l'esquí alpí, l'esquí de fons i el surf de neu durant 8 sessions que formen part del currículum escolar.

El programa d'esquí escolar arriba aquest curs a 2.688 alumnes de 3r i 4t de Primària de 60 centres educatius pirinencs. El programa beneficia les escoles públiques i concertades de Cerdanya, Alt Urgell, els Pallars, l'Alta Ribagorça, Val d'Aran, Berguedà, Ripollès i Solsonès.

Parlen al vídeo: IMMA OBIOLS, RESPONSABLE COMUNICACIÓ TOT NÒRDIC - SERGI BRAU, MONITOR PROGRAMA ESPORT BLANC