Dos pilots alt urgellencs han pres sortida al ral·li més dur del món, que ha arrancat el dia 5 de gener. Per una banda, l'olianès Isidre Esteve afronta el cinquè Dakar en la categoria de cotxes. Per altra banda, el pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu, en motos, debuta en aquesta competició.
Esteve es troba al top 30. A la primera etapa ha acabat 37è, i ha anat millorant des de llavors, fins a la 30a posició. En l'etapa número cinc, ha baixat unes quantes places, i ha acabat quaranta-novè. Tot i que a la general es manté en trenta-sisena posició.
Per la seva banda Betriu, pilot novell al Dakar, ha anat escalant posicions. La primera etapa ha acabat trenta-vuitè, i en la sisena etapa ha entrat com a dissetè. El millor registre de Betriu ara per ara ha estat la catorzena posició a la quarta etapa. Pel que fa a la general, ocupa el lloc número quinze.
Dissabte toca jornada de descans, i diumenge altra vegada motors en marxa. Els pilots afrontaran dimarts l'etapa més llarga de tot el ral•li, de 886 quilòmetres.
Després de recórrer més de 7.500 quilòmetres, divendres dia 17 darrera etapa del Dakar.