A finals d’any es va obrir el període d’inscripcions per a l’edició del 2020 del Mostremp, el festival de temàtica rural al Pallars. Ja s’està preparant la novena edició que se celebrarà del 20 al 23 d’agost d’aquest any.
Els curtmetratges es poden presentar fins al 6 d’abril i d’allí en sortirà la selecció de pel·lícules que optaran a concurs i que es passaran durant els dies del Festival.
Dins del festival hi ha 3 seccions competitives. La secció oficial, on el requisit és que els curts han de ser de temàtica rural, la secció Pallars i Ribagorça, per produccions realitzades en aquesta zona geogràfica, i la secció Jove, on hi participen centres educatius d’arreu de Catalunya, amb la idea d’incentivar la producció cinematogràfica entre els més joves.
Cada any el Festival Mostremp rep més curts que volen optar a concurs tan del territori com d’àmbit internacional.