El Museu Cerdà de Puigcerdà rebrà l'ajut econòmic més important de la seva història. Els fons europeus Feder hi destinaran 80.000 euros, mentre que la diputació de Girona hi aportarà 100.000 euros. A aquests imports s'hi han de sumar 15.000 euros provinents de fons municipals. Això representa una injecció de gairebé 200.000 euros per a l'equipament cultural puigcerdanenc. Des de l'ajuntament s'han mostrat satisfets de l'aprovació d'aquestes subvencions que serviran per adequar les diferents sales del museu.

Des del consistori han recordat les tres vocacions que té el Museu Cerdà: ser un lloc on celebrar diferents activitats culturals, albergar exposicions temporals i, sobretot, tenir una col·lecció permanent. Per aconseguir aquest darrer propòsit, l'equip de govern va engegar fa uns anys un projecte de museïtzació de l'espai. Primer es van inaugurar dues sales dedicades a la casa i la família cerdana i properament s’acabarà de museïtzar la sala del costat, que explicarà la història de Puigcerdà. La planta dedicada als convents, la menys u, completarà la museïtzació de l’equipament.

L’adequació de la planta -1 inclou la redacció del projecte museístic i la seva execució. Així, l'espai tindrà mobiliari, atrezzo i complements, la implementació gràfica i tecnologia multimèdia. L'ajuntament confia en que aquesta nova col·lecció es pugui visitar a finals del 2020.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ