Durant aquests dies es pot visitar a Ger la Ruta dels Pessebres, una mostra de diorames que enguany arriba a la cinquena edició. Són conjunts d’elements en tres dimensions que conformen una escena de la vida real i que s’acostumen a col·locar dins de caixes. En total hi ha quinze diorames exposats en diferents aparadors i finestres del poble i, també, dins l'església. La ruta es proposa com una activitat de descoberta adreçada a tots els públics, sobretot al públic familiar.

L'activitat vol donar a conèixer què són els diorames, al mateix temps que representa un reclam per visitar Ger.

Els diorames representen diferents escenes i indrets. Així, s'hi poden trobar carrers i cases de Salàs de Pallars, Os de Civís, Menorca o Ger. Són obra de Joan Parera, aficionat a aquest món que va morir el passat mes d'agost. Per aquest motiu, recentment s'ha creat una comissió de pessebres a Ger per continuar donant a conèixer aquestes petites obres d'art. L'agrupació ja treballa amb noves propostes de cara als propers anys.

Així, doncs, la Ruta dels Pessebres es pot visitar aquest cap de setmana i a partir del 26 de desembre fins al 5 de gener.

Parlen al vídeo: EVA SANCHIS, REGIDORA AJUNTAMENT GER