Ja es pot trobar a les llibreries de la comarca el calendari cerdà del 2020. Amics de Cerdanya i l'Institut d'Estudis Ceretans han impulsat, un any més, aquesta iniciativa ideat per l'historiador de Bellver Joan Pous ara fa 41 anys. Es tracta d'un calendari on hi apareixen les llunes, dites,costums, mercats, diades significatives i, per primer cop, també endevinalles. La part inferior de cada pàgina es dedica cada any a un tema diferent. En aquesta ocasió, a les receptes antigues de cuina tradicional.

Els oficis desapareguts, els jocs, els ocells o els transport i les comunicacions, han estat alguns dels temes escollits en els darrers anys.

Les entitats han fet un tiratge de 1200 exemplars a tot color, dels quals se n'acostumen a vendre un miler. Des de l'entitat asseguren que el calendari té un públic molt fidel que cada any espera la seva publicació.
Com sempre, els beneficis que s’obtenen de la seva venda serveixen per finançar activitats i iniciatives culturals.

El preu del calendari és de 8 euros. Aquells que el vulguin adquirir ja ho poden fer a les llibreries i alguns establiments de l’Alta i la Baixa Cerdanya.
La publicació és agermanada amb el Calendari dels Brillants (Benissa, a la Marina Alta), el Calendari de Porreres (Mallorca) i el Calendari Terra Nostra (Codalet, al Conflent).

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA