Des de fa setmanes, el funicular que connecta la plaça de l'estació de Puigcerdà amb el nucli urbà està fora de servei, el que ha generat queixes entre els veïns. Des de l'ajuntament han explicat que, a diferència de les darreres vegades, aquest cop l'averia és significativa, pel que caldrà renovar la maquinària del giny. Això obligarà a mantenir el funicular aturat.

Ja que s'ha de renovar la maquinària, l'equip de govern aprofitarà per calefactar també els rails del funicular, una proposta que fa temps que estudia. Segons ha explicat, la neu és la principal causa de les aturades del funicular a l’hivern i, quan més es necessita, els veïns i veïnes han d’utilitzar les escales que hi ha al costat. És per això que l'ajuntament contempla fer les dues actuacions al mateix temps.

Des de l'ajuntament han remarcat que el funicular registra uns 500 viatges diaris, molt per sobre del que s'havia contemplat en un inici. Això ha accelerat el seu desgast. També han recordat que, mentre duri l'aturada del servei, els veïns i veïnes poden utilitzar el transport públic interurbà.
Renovar la maquinària i calefactar els rails tindrà un cost d'uns 50.000 euros i es preveu que els treballs es portin a terme a principis del 2020.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ