L’exposició “El Pirineu Estereoscòpic”, de Josep Forns i Olivella mostra un recull de fotografies dels anys 20 i 30 fetes amb la tècnica estereoscòpica durant els seus viatges. El fons catalogat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya conté més de 2000 plaques, i una part són imatges del Pirineu. Ara es pot visitar l’exposició al Centre de visitants del Geoparc ubicat a Tremp. Fet que permet imaginar com era el Pirineu fa uns cent anys.
Es tracta d’una exposició itinerant que ha organitzat la Xarxa de museus i Equipaments patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran amb la documentació cedida pel MNACTEC.
La mostra conté imatges de diferents racons pirinencs, però també materials i visors que permeten veure els orígens de les actuals fotografies en 3D.
L’exposició romandrà oberta a Tremp fins al 12 de gener.