La societat de foment dels Pallars, Pallarsactiu, ha proposat al secretari general de l’esport Gerard Figueras, la creació d’un centre d’alt rendiment esportiu en altitud a Port Ainé.

Es tracta d’una de les propostes que s’ha fet arribar a la Secretaria en la reunió duta a terme a Tremp amb membres de la societat de Foment. Però també durant aquesta visita s’ha constituït a Sort la primera taula territorial de treball permanent Pirineus-Barcelona de cara a l’organització de la candidatura dels Jocs olímpics d’hivern.

Per la seva banda, Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha remarcat que és una bona notícia i un primer pas que el Comitè Olímpic internacional validi tècnicament el Pirineu català.

La idea és que aquests Jocs Olímpics situïn el territori al món, es millori infraestructures i l’economia de les comarques de muntanya. Per això també es creen aquestes Taules territorials de treball permanent.

Parlen al vídeo: JOSEP GONZÁLEZ, PRESIDENT PALLARSACTIU - GERARD FIGUERAS, SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT - RICARD FONT, PRESIDENT FGC