Els puigcerdanencs Jordi Diví i Ramon Surroca exposen aquests dies algunes de les seves peces de maquetisme al Museu Cerdà. Tots dos comparteixen aquesta afició, tot i que cadascun té la seva manera única de treballar. En el cas de Diví, l'autor mostra una trentena de les seixanta reproduccions que ha fet amb coure, entre les quals hi ha una àmplia col·lecció de bicicletes i cotxes d'època, el tren groc, el tramvia de Mataró, monuments tan coneguts com la Sagrada Família, la Torre Eiffel o, més a prop, el campanar de Santa Maria.

Malgrat sempre ha fet reproduccions antigues, assegura que farà una excepció: té en ment reproduir la sonda que trepitjarà Mart.

Per la seva banda, la passió de Ramon Surroca han estat sempre les locomotores. És per això que, quan es va jubilar ara fa set anys, va començar a fer-ne reproduccions de gran detall utilitzant diferents materials com l'alumini, el ferro o el coure. La dotzena de locomotores que exposa poden circular, tenen llum i, fins i tot, fan el mateix soroll que les grans. Cadascuna pot contenir fins a 900 peces i pot acumular unes 260 hores de feina. L'autor assegura que cada locomotora té també una història darrera.

En el cas de Surroca també té previst fer més obres. De cara al centenari de l'arribada del tren a Puigcerdà, que es celebrarà el 2022, vol fer la reproducció d'una d'aquelles primeres locomotores que van trepitjar l'estació cerdana.

L'exposició conjunta es podrà visitar a la primera planta del Museu Cerdà fins al proper 5 de gener.

Parlen al vídeo: JORDI DIVÍ, AUTOR - RAMON SURROCA, AUTOR