L'ajuntament de Bellver de Cerdanya creu que els semàfors de velocitat que es van col·locar a la primavera a la carretera LP 4033 en el seu pas pel nucli de la població han tingut l'efecte que s'esperava. Just en aquest punt, a tocar de la plaça de Sant Roc, és on sovint els conductors circulaven amb excés de velocitat. Això representava un perill per als vianants, ja que es tracta d'una cruïlla molt concorreguda on hi ha equipaments com la residència de gent gran o el Centre d'Atenció Primària.

Així doncs, aprofitant les obres de remodelació de la plaça Sant Roc, l'ajuntament va optar per instal·lar aquest sistema. Són uns semàfors que canvien de vermell a ambre quan els vehicles redueixen la velocitat. L'equip de govern creu que amb aquests primers mesos de funcionament ja s'ha notat el canvi.

Es tracta dels primers semàfors que s'instal·len a Bellver i, de moment, no hi ha previst col·locar-ne de nous.

Recordem que la recent remodelació de la carretera LP 4033, l’Avinguda Pere Sicart, des del pont del Segre fins a l’enllaç amb l’eix del Llobregat a Baltarga ha tingut un cost de 500.000 euros, 400.000 dels quals els va aportar la diputació de Lleida i la resta el consistori.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA