Ja està oberta una nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i Cerdanya. Fins al pròxim 15 de gener autònoms, empreses, institucions i entitats del territori podran presentar els seus projectes per optar als ajuts. Tots ells hauran de realitzar una inversió mínima de 12.000 € i els ajuts oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.

La principal novetat és que totes les sol·licituds s’hauran de presentar exclusivament per procediments telemàtics.

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), ens gestor de l’aplicació del programa a ambdues comarques, disposarà d’una dotació econòmica d'uns 640.000 € per a ajuts a projectes. Els fons estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

En la darrera edició dels ajuts Leader, el Consorci Alt Urgell – Cerdanya va aprovar l’atorgament d'uns 640.000 euros en ajuts per a 17 projectes de creació o millora d’empreses del territori que va suposar una inversió total de gairebé 3,5 milions d'euros. D’aquests projectes que van obtenir ajut, 12 van correspondre a l’Alt Urgell i 5 a Cerdanya. Tots ells han de generar un impacte econòmic positiu al territori.

Per tal de donar a conèixer les novetats d’aquesta nova convocatòria Leader, el Consorci ofereix 4 xerrades informatives. Les dues primeres seran la d'aquest dimarts al Consell Comarcal de Cerdanya i el dimecres se'n farà una altra a l’oficina de turisme d’Oliana. Totes les sessions informatives començaran a les 19h del vespre.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA