Un estudi conjunt entre l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu de la Conca Dellà ha permès acotar en 300.000 anys l’arribada dels dinosaures lambeosaurins d’Àsia a Europa, concretament al jaciment dels Nerets, on s’ha trobat les restes més antigues d’aquesta espècie fins ara.

Aquest viatge tan llarg intercontinental és possible perquè en determinades èpoques, que baixa el nivell del mar, es creen uns ponts de connexió terrestre que els permeten travessar.

Actualment els paleontòlegs estan estudiant el material extret en les darreres campanyes d’excavació al jaciment dels Nerets i a part d’informació dels hadrosaures lambeosaurins també treballen amb restes que els aporten informació dels titanosaures.

Parlen al vídeo: ÀNGEL GALOBART, DIR. MUSEU CONCA DELLÀ I CAP DE MESOZOIC DE ICP