Aquest divendres les estacions d’esquí d’Espot i de Tavascan obren portes. Fet que significa que totes les estacions, tan d’alpí com de nòrdic, del Pirineu estaran en marxa aquest pont de la Puríssima. Les baixes temperatures i la neu caiguda aquests dies fa augurar una bona afluència d’esquiadors i vendre fins a 60.000 forfets.
Segons dades de Patronat de turisme de la Diputació de Lleida, l’ocupació es podria situar al voltant del 85% de mitjana, tot i que les millors xifres seran pels allotjaments pròxims a les estacions d’esquí.
Les estacions pallareses tenen bon gruixos acumulats de neu. Baqueira Beret es preveu que tingui 153 kilòmetres esquiables oberts, Espot 19 de les 22 pistes i Porta Ainé 16 de 25. Tavascan tindrà oberta la part d’esquí nòrdic i Virós-Vallferrera només per a usos turístics igual que Sant Joan de l’Erm i Tuixent- La Vansa a l’Alt Urgell. A la Ribagorça, Boí Taüll tindrà a punt 30 pistes de 42.