La Pobla de Segur acollirà a partir del setembre un centre específic de Formació Professional d’Esports de muntanya. Aquesta és una de les actuacions específiques de promoció dels ensenyaments professionals d’aquest àmbit al Pallars Jussà que recull el protocol que han signat La Pobla de Segur, La Torre de Capdella, la Generalitat i Diputació de Lleida.

Actualment l’institut de La Pobla ja és un referent en aquesta matèria i els seus cicles d’esports de muntanya acullen uns 800 alumnes vinguts d’arreu.

Durant 15 anys aquest projecte s’ha consolidat i actualment el volum i les especificitats de la formació fan que es necessiti un espai propi.
El centre específic de Formació professional d’Esports de Muntanya està previst ubicar-se a la zona pròxima a l’estació de trens. També es contempla oferir estades formatives per esportistes i alumnes de centres educatius i un programa de formació contínua adreçat a entitats i cossos especials i d’emergència.

Parlen al vídeo: JOAN LLUÍS ESPINÓS, DIR. GRAL. FP INICIAL I ENS. RÈGIM ESPECIAL - JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA - RAMON JORDANA, DIRECTOR INSTITUT LA POBLA DE SEGUR