El Museu Municipal de Llívia ha ampliat recentment el seu fons. Es tracta d'aquestes dues caixes policromades de farmàcia que la família Esteva va donar l'any passat a l'equipament. Després de restaurar-les, ara es poden contemplar a la sala de plens del consistori, juntament amb altres objectes de la farmàcia que per qüestions d’espai o de conservació no es poden veure habitualment a les sales del museu.

Les caixes són de fusta i estan pintades a l'oli. Daten dels segle XVI al XVIII, segons algunes hipòtesis, i se'n desconeix l'autor o autors.

La mostra està acompanyada de diversos plafons que expliquen tot el que se sap de la farmàcia llivienca i del paper que desenvolupa aquest equipament cultural.

Per últim, en l’exposició també es podrà veure “D’Esteva a Biel, a Llívia dues farmàcies”, un petit curtmetratge documental, produït pel museu de Llívia, i sota la direcció del llivienc Marc Pous i també Fidel Peña. El document tracta d’explicar l'obertura de la farmàcia Biel a Llívia, l’any 1980, després de 54 anys d’absència de la farmàcia Esteva, tancada l’any 1926.

La mostra es podrà veure fins el 5 d’abril de 2020.

La intenció és que l’exposició sigui un punt de partida que marqui l’inici d’un nou programa de recerca, dedicat a revisar i aprofundir en el coneixement de la farmàcia del municipi. D'aquesta manera, el museu de Llívia torna a recuperar així les exposicions de producció pròpia,
que pretenen tractar de temes locals i que aquestes generin un interès entre els cerdans.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA