Puigcerdà ha donat aquest dissabte a la tarda el tret de sortida al Nadal, amb la festa de l'encesa dels llums, una iniciativa que ja fa nou anys que es celebra. La plaça Santa Maria s'ha omplert de veïns i visitants per fer el compte enrere i descobrir com lluiran els carrers i places de la vila durant les festes nadalenques. Enguany predominen els llums de tots colors i també les formes: ninots de neu, boles o paquets de regal.

A banda dels carrers més comercials, també s'han col·locat llums de Nadal al passeig 10 d'Abril o a la plaça Barcelona. A més, s'ha instal·lat un avet guarnit al fossar del campanar i s'ha decorat també el plataner de la plaça Santa Maria.

La festa de l’encesa ha estat acompanyada de focs d’artifici al campanar i un espectacle a càrrec de les alumnes del Gimnàs Carme de Puigcerdà.

Amb els llums de Nadal ja encesos, Puigcerdà enceta un programa amb una trentena d'activitats que s'allargaran fins Reis.

Concert de Nadales, el caga-tió, la representació dels Pastorets, la cavalcada de Reis, la cursa solidària de Sant Silvestre o una activitat per recaptar fons per La Marató de TV3 són algunes de les activitats per aquests dies.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ