La Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic ja ha tramitat més de 1500 forfets de temporada, xifra que supera les que es van registrar en els darrers anys. La temporada passada, el conjunt de les set estacions van tramitar uns 1400 forfets en total, xifra que ja va ser de rècord. Enguany, però, ja se n'han venut un centenar més, el que demostra l'interès creixent per a la pràctica d'aquesta modalitat d'esquí. A més, cal recordar que, fa només cinc anys, el nombre de forfets de temporada tramitats es situava al voltant del miler.

Un altre motiu d'optimisme per al sector és ell fet que les primeres nevades han caigut força més repartides que l'any passat, quan la neu va caure de manera abundant a l'estació alt-urgellenca de Tuixen-la Vansa però de manera més dèbil a la resta d'instal·lacions.

De les set estacions de nòrdic catalanes, algunes ja han encetat la temporada. És el cas de Lles, a Cerdanya, i de Sant Joan de l'Erm i Tuixèn-la Vamsa, a l'Alt Urgell. L'estació cerdana de Guils Fontanera té obert els circuits de raquetes de neu, mentre que Aransa, Virós-Vallferrera i Tavascan donaran el tret de sortida a la temporada en les properes setmanes.