L’Alt Urgell recull 13.670 quilos d’aliments en el Gran Recapte 2019 celebrat el passat cap de setmana. És una xifra lleugerament inferior a la de l’any anterior. Però cal tenir en compte que enguany el municipi d’Alp no ha fet la seva donació a l’Alt Urgell com en les passades edicions, sinó que ho ha fet a Puigcerdà.
S’han instal·lat punts de recollida als municipis de la Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbò, Organyà, Coll de Nargó i Oliana. També s’ha sumat a la iniciativa Bellver de Cerdanya que ha fet la seva donació a l’Alt Urgell.
La iniciativa solidària s’organitza per tal de nodrir als diferents bancs d’aliments de productes de primera necessitat. I és possible gràcies a la feina dels voluntaris.

Per la seva part, el consistori urgellenc fa autocrítica.

Aquest any a més han disposat d’un vehicle elèctric cedit per Peusa per transport els aliments des dels diferents punts de recollida fins al magatzem del Banc dels Aliments.
El Gran Recapte té com a objectiu contribuir a garantir l’alimentació bàsica de les famílies en situació de vulnerabilitat de la comarca alt urgellenca, ateses pel Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU) i les entitats La Seu Solidària i Creu Roja, impulsores del projecte Aliments per la Solidaritat.

Parlen al vídeo: MARIAN LAMOLLA, PORTAVEU