Des de fa 25 anys, Bellver de Cerdanya reclama l'ampliació de l'escola Mare de Déu de Talló per convertir-la en una escola institut. Tot apuntava a que el nou centre seria, finalment, una realitat. L'ajuntament ja n'havia redactat el projecte i s'havia compromès a assumir el cost de l'obra. Ara, però, el departament d'Ensenyament ha frenat l'ampliació argumentant que l'escola no té prou alumnes per oferir també estudis secundaris.

Des de l'ajuntament no entenen aquesta decisió i consideren que tenir una escola institut és vital per al municipi. A més, preveuen que si Bellver pogués ampliar el centre educatiu fins a 4t d'ESO, famílies de poblacions properes optarien per matricular-hi els seus fills.

Tot i la negativa del departament, l'equip de govern no abandonarà el projecte i ara estudia altres localitats semblants a Bellver que sí disposen d'escola institut.

El projecte d'ampliació del centre està pressupostat en uns 700.000 euros que, com hem dit, els aportaria el consistori.

La nova infraestructura donaria servei als gairebé 150 alumnes que té actualment l'escola i a la ZER Baridà-Batllia, és a dir, nens i nenes procedents dels col·legis de Lles, Martinet, Prats i Prullans, a més dels que els pogués interessar el seu projecte educatiu. Així, els alumnes s'estalviarien els desplaçaments actuals fins als instituts de secundària de Puigcerdà o la Seu d'Urgell i, també, els serveis de menjador.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA