L’Institut Català de la Salut, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració per treballar coordinadament en l’atenció de persones amb necessitats complexes. Es tracta d’un programa pilot d’un any de durada i el mostreig del Pallars Jussà es preveu que sigui extensiu a Catalunya en un futur.

Aquesta metodologia de treball ja s’aplica a altres indrets com Estats Units i Escòcia. A Catalunya s’ha triat diferents tipologies de població per implementar-ho, àrees rurals, semi-urbanes, com Osona, i urbanes, com Barcelona.
La idea és que l’atenció sigui preventiva i no reactiva amb aquest sector de la població. Es calcula que al Pallars Jussà són unes 200 persones.

Aquesta prova pilot inclou assessoria i guia, formació als participants, sessions d’intercanvi d’informació entre àmbit sanitari i social per la integració de la persona i anàlisi de dades per millorar el servei.

Parlen al vídeo: ANTONI ANGLADA, DIRECTOR PROJECTE PERSONES AMB NECESSITATS COMPLEXES DEL CSC - JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ