El divuitè Pla comarcal Jussà Educació per aquest curs escolar compta amb 174 activitats adreçades als 17 centres educatius del Pallars Jussà i amb la implicació de 40 institucions i entitats en l’organització. Cada any, es renoven i s’afegeixen nous continguts.

Precisament la conferència inaugural del pla ha estat “Mur i la pintura romànica des del Museu Nacional d'Art de Catalunya” adreçada als docents de la comarca.
Aquesta iniciativa de connexió d'escola, aprenentatge i territori es va iniciar l’any 2002 amb 12 activitats per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de la comarca. Actualment és un referent per a tots els centres tant en activitats per l’alumnat com pels docents a l’hora de treballar aspectes comarcals.

Parlen al vídeo: VICTÒRIA XIFRÉ, DIRECTORA CENTRE DE RECURSOS PEDAGÒGICS DEL PALLARS JUSSÀ