Tremp també ha reivindicat el seu rebuig a la violència envers les dones aquest 25 de novembre i s’ha fet en un acte organitzant conjuntament entre l’Ajuntament de Tremp i l’Associació de dones Rosa d’Abril. L’acte ha consistit en fer visibles i sensibilitzar sobre les víctimes de violència de gènere l’any 2019.

Està inspirat amb l’obra artística d’Elina Chauvet anomenada “Zapatos Rojos” on es visualitza el buit que han deixat les dones assassinades, l’absència de qui les calçava i el vermell simbolitza la sang, però també com a símbol d’esperança de que no es torni a repetir.
La biblioteca Maria Barbal de Tremp ha acollit també un altre acte, en aquest cas la conferència “La violència envers les dones amb l’exili i la deportació”, que ha servit de clausura de l’exposició “Les dones a Ravensbrück”.

Parlen al vídeo: LOLA ABELLÓ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ DE DONES ROSA D’ABRIL