El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per a la millora de la carretera C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó. Els treballs suposaran una inversió de 3,6 milions d'euros i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la via, en un tram de prop de 15 quilòmetres als municipis de La Vansa i Fórnols, i Alàs i Cerc.

Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos. Aquesta via pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d’Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. És  una carretera de muntanya, que presenta un traçat complex i sinuós.

Aquesta reforma és la primera de les quatre fases programades en la millora integral de la C-462 i que el Departament de Territori i Sostenibilitat prioritza per la seva connectivitat amb la capital de l’Alt Urgell.
Les obres consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. També es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera pel que es construiran cunetes revestides de formigó, que permetran donar un sobreample a la via.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL