El Consell Comarcal de Cerdanya ha presentat aquest dilluns la campanya “De nit 0.0, 0 agressors, 0 agressions'”, coincidint amb el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. La campanya s'ha dissenyat amb la intenció d'eliminar tot tipus de violència de gènere en l'àmbit de l'oci nocturn.
Amb aquesta iniciativa es vol, doncs, arribar a tres grans objectius: disposar d'un marc d'actuació consensuat i coordinat sobre violències sexuals en espais públics municipals, oferir resposta institucional i ciutadana contra les violències sexuals i potenciar la cultura de tolerància zero sobre qualsevol agressió masclista i discriminatòria que es pugui produir a la comarca.
A més, la campanya vol arribar també als mateixos establiments d'oci nocturn. Per això, des de l'ens cerdà se'ls oferirà formació perquè puguin actuar davant d'una situació de violència de gènere.

La campanya contempla diverses accions de sensibilització i difusió, com ara punts d'informació a les festes de la comarca o sessions formatives als centres educatius i amb les famílies.
En acabar la presentació, s'ha llegit un manifest per commemorar el 25N. L'ens cerdà ha programat, per primer cop, tota una setmana d'activitats entorn l'eliminació de la violència envers les dones.

Així, doncs, hi haurà tallers d'autodefensa a Puigcerdà, Bellver i Alp, xerrades per a la gent gran als casals d'avis de Puigcerdà o Llívia o, per als professionals, un curs sobre violències sexuals.

Parlen al vídeo: CRISTIBA TABOADA, COORDINADORA SERVEIS SOCIALS CERDANYA - CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CONSELL COMARCAL CERDANYA